top of page
WORSTENBROOD

Met stip op 1 de specialiteit van het huis! Volgens geheim oud familierecept bakken we op ambachtelijke wijze onze worstenbroodjes.
De worstenbroodjes worden met zorg, op authentieke wijze stuk voor stuk met de hand gemaakt. Het worstenbroodje is een echt Brabants broodje. Niet alleen de kwaliteit van het gehakt, maar ook de specifieke kruiden en een heerlijk luxe witbrooddeeg maken van ons worstenbroodje een topproduct!

SPECULAAS

Speculaas is ontstaan uit een gebruik om koek te bakken met kruiden en ze te offeren aan de goden om ze gunstig te stemmen voor een goede oogst.

Kruiden waren erg duur omdat ze van ver kwamen met veel tussenhandel. In de 17e eeuw kwamen de specerijen in grote getale Nederland binnen en zakte de prijs.
Bakkers gingen experimenteren met speculaaskruiden maken en hielden de exacte recepten vaak geheim. Er werden nieuwe producten mee gebakken, waaronder claeskoeken.

Speculaas is dus een samenstelling van het woord specerij, wat kruid betekent en claes. Hieraan vast zit nog een tweede betekenis: het speculeren van een deeg is het kruiden van een deeg. Speculaas is een verbastering van het woord speculatie, het van koekkruiden voorzien van een deegsoort.

Het exacte recept van onze speculaas is uiteraard ook een goed bewaard familiegeheim. Onze speculaas is niet alleen zeer kruidig en bros maar ook nog eens lekker dun…

IMG_8031.jpg
P1010589.jpg
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
bottom of page